Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампичката за airbeg-a не свети?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампичката за airbeg-a не свети?

Здравейте на всички във форума.Имам алфа ромео 156 2.0 ТС 2000 г.Пороблема е следния лампичката за аербега не свети въобще нито мига става въпрос за предните два тая червенвта.Ако е изгоряла сменят ли се тия лапички или проблема е по сериозен.Моля който има представа да пише.Благодаря ви предварително.

В смисъл че дори и при запалване не светва за малко????
    Теоретично може и диодчето на уреда да е сдало багажа, макар че е малко вероятно.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от hipperverzen Покажи съобщение
      Здравейте на всички във форума.Имам алфа ромео 156 2.0 ТС 2000 г.Пороблема е следния лампичката за аербега не свети въобще нито мига става въпрос за предните два тая червенвта.Ако е изгоряла сменят ли се тия лапички или проблема е по сериозен.Моля който има представа да пише.Благодаря ви предварително.
      Не е лампичка , е светодиод. Изгорял предпазител или умряла централа според мен.
      Alfa Romeo 1.8 TS `98
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
        Не е лампичка , е светодиод. Изгорял предпазител или умряла централа според мен.
        А според мен някой го е дразнила и е изскубал кабела й.
        Колега на диагностика могат да ти кажат дали имаш проблем с еарбега
        sigpic
        Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
        BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
          А според мен някой го е дразнила и е изскубал кабела й.
          Колега на диагностика могат да ти кажат дали имаш проблем с еарбега
          Ако е нов нос или до сега никога не е светвала си доста близо до истината...
          Last edited by svetlastf; d.m.y г., 10:25.
          Alfa Romeo 1.8 TS `98
          sigpic

Comment

Ами още като взех колата просто не светеше.Ако е светодиод не знам как се сменя защото тая малката конзолка на която се намира е продъговата сигорно около 15 см. ,а на гърба и виждам само букса,а не знам точно дали се разглабя за да мога да сменя диода.Ако е централа не трябва ли все пак да свети т.е. дори да има проблем да свети постоянно.
            Благодаря ви за отговорите.

Comment

Ако има проблем трябва да свети постоияно.

Ако няма проблем само на контакт мига докато си мине теста и после угасва. При теб щом не мигва дори, едно е сигурно. Еърбега не работи със сигурност. Само при изгоряля лампичка на таблото Еърбега спира да функционира.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от hipperverzen Покажи съобщение
                Ами още като взех колата просто не светеше.Ако е светодиод не знам как се сменя защото тая малката конзолка на която се намира е продъговата сигорно около 15 см. ,а на гърба и виждам само букса,а не знам точно дали се разглабя за да мога да сменя диода.Ако е централа не трябва ли все пак да свети т.е. дори да има проблем да свети постоянно.
                Благодаря ви за отговорите.
                По схема го гледах някакъв с три извода е... Не знам дали можеш да намериш такъв във магазин, по скоро втора употреба от такава кола. Но иди първо на диагностика, ако проблема е само в него си излиза на диагностиката.
                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                  По схема го гледах някакъв с три извода е... Не знам дали можеш да намериш такъв във магазин, по скоро втора употреба от такава кола. Но иди първо на диагностика, ако проблема е само в него си излиза на диагностиката.
                  Сигурен ли си, че излиза това като грешка на тази централа?

Comment

На диагностиката излиза грешка на управляващия блок.Все пак ако централата не работи значи лампичката не свети или светва за постоянно това не ми е ясно иначе за аирбаците на седалките работи жълтата лампичка.Та това ми е въпроса при изгоряла централа трябва ли да свети или не?Ако трябва да свети първо да я свържа и тогава да си турся централа ,че така не разбирам има ли грешка няма ли?

Comment

Лампичката трябва да свети когато централата е извадена, когато централата е повредена, когато има записана грешка... и т.н. Общо взето щом има проблем тя свети. Ако не свети изобщо никога значи има проблем със самата нея.

А иначе каква точно грешка показва на диагностиката? Свързва ли се въобще с централата?

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                        Сигурен ли си, че излиза това като грешка на тази централа?
                        Обсолютно. Няколко вечери си правих симулации със централата и визата. Имитирах със съпротивления различните вериги, само тази на индикацията не можех да доизкусуря и си излизаше като грешка.
                        Но ако се различава модела коренно от моята..., може и да си прав
                        Last edited by svetlastf; d.m.y г., 14:18.
                        Alfa Romeo 1.8 TS `98
                        sigpic

Comment

Ами аз бях на работа и я оставих на диагностика и като отидох майстора каза че дава грешка трябва да я сменя тая ценртарал не знам какво му е изписало.От по горе казаното разбирам , че дори да има грешка и да не работи тази лампичка е именно за това да показва грешката.Значи или е изгоряла или е изклучена за да не свети работоа е там че аз искам да си ч включа пък нека си свети ако нчкои зне как да го направя да помага
                          Благодаря на всички за помоща.

Comment

Колега що не вземеш модулчето между километражите от някой колега да пробваш, така ще разбереш дали има проблем в него. Предполагам никой няма да ти откаже, отиди на една от срещите в твоя град и помоли някой. Между другото има доста обяви на 156 на части в раздел продава, предполагам за 20на лева ще можеш да си намериш(с уговорката да го върнеш примерно)
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Със сигурност заради гръмналата централа някой е изскубал диода на таблото
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X